Digitointityöt (FM Labs)

FM Labs – ​Digitointi- ja siirtopalvelut

Onko sinulla kasettikaupalla vanhoja muistoja pölyttymässä? Tai kenties yrityksen vanhoja masternauhoja, joiden toistamiseen ja siirtämiseen ei löydy enää oikeaa kalustoa? Me autamme!

Tarjoamme asiakkaillemme masterlaatuisia digitointi- ja siirtopalveluita erilaisilta vanhoilta tallennusformaateilta (pääasiassa VHS, MiniDV/HDV, Betacam SP, Digital Betacam). Siirretyt materiaalit toimitetaan sovitussa formaatissa (useimmiten latauslinkkinä) ennätysmäisellä nopeudella, jopa saman päivän aikana nauhan saapumisesta toimistollemme.
​Suurien tilausten yhteydessä hinta on neuvoteltavissa, ota rohkeasti yhteyttä!

Käytämme kaikkiin siirtotöihimme laadukkainta mahdollista A/D -prosessia ammattikalustolla. Varmistamme aina, että analogisilta nauhoilta skannattava tiedosto ylittää alkuperäisen formaatin teoreettisen tarkkuuden ja värintoiston, milloin kaikki saatavilla oleva materiaali siirtyy nykyaikaiseen formaattiin ilman, että nauhan säilytykselle jää välttämätöntä tarvetta. VHS-digitoinneille tarjoamme myös lisäpalveluna kohinanvaimennustyön, joka on suositeltavaa jos nauhasi on kuvattu pimeissä olosuhteissa ja/tai on muuten heikkolaatuinen. Käytämme tähän alan johtavaa ohjelmistoa.

Ota yhteyttä digitointitarpeistasi WhatsAppissa numeroon 050 556 3380, tai sähköpostitse fm@filmaattinen.fi!

HINNASTO (sis. ALV 24%)

Perushinta per skannaustilaus – 15€
Perushinta per kasetti – 5€

VHS 1h – 20€ (minimilaskutus 1h)
VHS + KOHINANVAIMENNUS 1h – 75€ (minimilaskutus 15min)
Betacam SP / Digital Betacam 1h – 35€ (minimilaskutus 30min)
MiniDV / HDV 1h – 30€ (minimilaskutus 30min)

C-kasetti (ääni) – 10€/puoli (minimilaskutus 1 puoli)

Toimitus latauslinkillä – kuuluu hintaan
Toimitus 16GB muistitikulla* – 20€
Toimitus 32GB muistitikulla* – 30€
Toimitus CD-levyillä**** – 5€/levy
Toimitus DVD-levyllä (pelkkä tiedosto)* – 10€
Toimitus DVD-levyllä (soittimella toistettava**) – 25€
LISÄPALVELU: Toimitus ProRes***-tiedostona (VHS) – ​​5€

*Nämä toimitustavat edellyttävät, että siirrettävän materiaalin lopullinen tiedostokoko ei ylitä toimitusformaatin kapasiteettia. Tavallisen DVD-levyn kapasiteetti on 4,7GB.

​**Soittimella toistettavia DVD-levyjä ei suositella formaatin heikon kuvanlaadun vuoksi, ellei asiakkaan nimenomainen tarve ole käyttää DVD-soitinta digitoidun materiaalin toistamiseen. Tiedostomuotoiset videot ovat huomattavasti laadukkaampia ja yhteensopivampia eri tietokoneiden kanssa.

***Ammattikäyttöön suunnatussa ProRes-koodekissa voimme toimittaa VHS-nauhoilta alkuperäistä formaattia vastaavan kuvanlaadun kevyemmin pakatun koodekin ansiosta. Betacam-nauhoilta ProRes on oletusformaatti, eikä siitä peritä lisähintaa. DV-nauhoilta sillä ei saavuteta minkäänlaista hyötyä natiiviformaattiin verrattuna. Huomaathan, että ProRes on suunnattu pääasiassa ammattikäyttöön, ja sen sujuva toistaminen on ongelmallista Windows-tietokoneissa.

​****Toimitamme kuunneltavilla CD-levyillä ainoastaan ääntä, taltioituna C-kasetilta tai muista formaateista. Yhdelle levylle mahtuu noin 80 minuutin verran materiaalia. Mikäli et suunnittele kuuntelevasi digitoitua materiaalia CD-soittimella, suosittelemme latauslinkkiä tiedoston äänen laadukkaamman näytteistyksen vuoksi.

Demoja skannauksistamme

Toimitusformaatit (video)

VHS (PAL tai NTSC)
720 x 576i
H.264 (.mp4)
(lisämaksusta ProRes 422, 8-bit)

Betacam SP / Digital Betacam (PAL)
720 x 576i

ProRes 422, 10-bit

MiniDV (PAL)
720 x 576i
Alkuperäinen MPEG2-sisältö (.mpg)
​(käsiteltynä H.264 .mp4)*

HDV (PAL)
1280 x 720p tai 1440 x 1080i
Alkuperäinen MPEG2-sisältö (.mpg)
​(käsiteltynä H.264 .mp4)*

*Saat myös halutessasi ylösskaalatun, progressiivisen videotiedoston, joka soveltuu alkuperäisresoluutiota paremmin jakeluun mm. YouTubessa. Laajakuvavideoiden osalta se toimitetaan 1920 x 1080 -resoluutiolla, kapeamman 4:3 -kuvan osalta 1440 x 1080. Kuvanopeus on ylösskaalatuissa materiaaleissa 50fps, joka progressiiviseen kuvaan saavutetaan korkealaatuisen lomituksenpoiston avulla.