Rakkauden jälkeen

Lyhytelokuva, 2022

Rakkauden jälkeen

Kesän 2022 lyhytelokuvajulkaisumme “Rakkauden jälkeen” kertoo onnesta, menetyksestä ja kaipuusta. Traaginen trillerielokuva kertoo elämän umpikujaan joutuneesta Einosta, joka muistojensa kautta pääsee vielä kosketuksiin nuoruuden rakkautensa Elsan kanssa. Mutta nykyhetkessä Elsaa ei näy…

Elokuvan käsikirjoitti ja ohjasi Lauri Kallio. Se sijoittuu vuosiin 2010 ja 2002, ja on tyylikeinona kuvattu ajankohtiin soveltuvalla kalustolla. Niinpä elokuvassa muistelmaosuudet nähdään aitona Betacam-nauhamateriaalina teräväpiirtoisten nykykohtausten seassa. Päärooleja esittävät Aarne Lehtimäki ja Mimosa Tuomi.

 Rakkauden jälkeen
(2022) on IMDb

Tarina

27-vuotias Eino makaa elämän pieksemänä kotonaan ja miettii, miksi juuri hänelle on käynyt näin. Mikään ei näytä parantavan tätä loputonta masennuksen kierrettä, mutta hän saa pientä lohtua katselemalla vanhaa valokuvakehystä. Kehys muistuttaa häntä nuoruuden rakkaudestaan Elsasta, joka ei ole enää hänen rinnallaan, mutta elävän tuntuiset muistot vievät häntä yhä uudestaan nuoruuden onnensa luokse.

TUOTANNOSTA

Vuonna 2022 yhtiön alkukeväisen kalustomyynnin seurauksena käytettävissä ei vielä suunnitteluvaiheessa ollut juurikaan nykyaikaista kuvauskalustoa, mistä lähtikin idea tehdä haasteena elokuva pelkällä retrokalustolla. Haastetta ei aikataulurajoitteiden takia päädytty silloin tekemään, mutta lähtökohtainen idea elokuvalle pysyi.

Huhtikuussa 2022 alkoivat käsikirjoitustyöt proggikselle nimeltä “Kun kaikki oli hyvin”. Tässä vaiheessa oli jo päätetty, että lyhäriä ei kuvata kokonaisuudessaan nauhalle, mutta Betacam SP -kameraa käytetään tyylikeinona ja loput kuvataan 2010-luvun taitteen tuotantokameralla. Näiden teknisten yksityiskohtien ympärille rakentui tarina ja sen tarkat ajankohdat.

Elokuvan teossa pidettiin kuitenkin päällä pieni lisähaaste – koko pätkä tulisi kuvata yhdessä päivässä. Niinpä pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Filmaattinen Median porukka kerääntyi kuvauspaikalle aamupäivällä 27.5.2022 tiukan aikataulun kanssa. Päivä sujui kuitenkin hyvin, ja muistutti viime aikoina vaikka minkälaisten projektien parissa työskennellyttä väkeä siitä, kuinka rentoa, rauhallista ja mukavaa kuvaaminen oikealla porukalla voikin olla. Kuvauksissa työryhmälle myös paljastettiin, että elokuvan julkaisunimeksi tulisi Rakkauden jälkeen. Tuotanto oli yhtiölle ensimmäinen projekti, jossa jokainen osakkeenomistaja ja hallituksen jäsen oli mukana.

Lyhytelokuvassa ei ole käytetty ollenkaan katalogimusiikkia, vaan kaikki kohtausmusiikki on siihen sävelletty. Lopussa soi instrumentaaliversio elokuvan nimikkokappaleesta (alkup. es. Carola Standertskjöld), ja osassa kohtausmusiikkia myös sivutaan kyseisen kappaleen melodiaa.

Katso lyhytelokuva tästä!