REC

Nettisarja, 2021

REC

Kuusiosainen draamakomedia REC kertoo​ viidestä mediaopiskelijasta, jotka kyllästyessään kouluun päätyvät todistamaan osaamistaan hieman eri tavalla; he haluavat tehdä elokuvan. Max, Anni, Mikael, Aleksi ja Laura käyvät läpi mutkikkaan tien tehdessään näyttävää elokuvaa niillä vähäisillä mahdollisuuksilla, mitä heille tarjotaan.

Sarjan takana olevan huipputiimin Lauri Kallion ja Onni Mustosen yhteinen esikoiskirjoitus pääsi näkemään päivänvalon ensi kertaa pilottijaksolla “Kamera käy” elokuussa 2021. Loput sarjan jaksoista julkaistiin saman vuoden syksynä.

Sarjan ensi-ilta pidettiin Suomen elokuvasäätiön Kino K13 -teatterissa 9.10.2021. Ensiesitysten jälkeen jaksot alkoivat ilmestyä Filmaattinen Median YouTube-kanavalle viikottain.

 REC
(2021) on IMDb

Tarina

Max ja Anni ovat olleet parhaita ystäviä pienestä asti. Nyt he opiskelevat yhdessä media-alaa, ja toinen toistaan puuduttavampien oppituntien jälkeen he päättävät muuttaa asian. Annin ehdottamaan elokuvaprojektiin lähtevät mukaan myös ryhmätoverit Mikael, Aleksi ja Laura – sekoilulta ja huvittavilta tilanteilta ei värikkään porukan keskuudessa vältytä. Lisäksi Annilla on salaisuus, joka uhkaa pilata kaiken…

TUOTANNOSTA

RECin alkuperäistarinan kehittäminen lähti käyntiin alkusyksystä 2019. Ensimmäiset käsikirjoitukset – ja sitä myötä roolitukset saatiin kohdalleen loppusyksyyn mennessä ja kuvausten oli määrä alkaa hyvissä ajoin, jotta pilottijakso olisi saatu kuvattua vielä saman vuoden puolella. Tämän suunnitelman mukaan sarja olisi esitetty kesä-heinäkuussa 2020, ja se olisi sisältänyt 8 jaksoa.

Aikataululliset haasteet ja viivästykset roolituksessa pitivät sarjaa lopulta paikallaan maaliskuun 2020 alkuun asti, milloin sarjan kuvausten kanssa käsi kädessä alkoivat myös koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset. Kuvaustahtia päästiin nopeuttamaan vasta kesällä 2020 koronatilanteen salliessa lisää vapautta. Vielä keväällä kuvausten jo alettua tehtiin sarjassa mittavia roolitusvaihdoksia: muun muassa Mikaelin, Aleksin ja Lauran hahmot roolitettiin uudestaan moneen otteeseen.

Tuotannon ensimmäinen puolisko, eli jaksot 1-3, saatiin kuvattua syksyllä 2020, mutta pandemian kiihtyvä toinen aalto alkoi jälleen hidastaa tahtia. Tässä vaiheessa myös venyneiden aikataulujen ja vahvasti talveen siirtyvän luonnon takia tarinaan jouduttiin tekemään pieniä muutoksia, ja ulkokuvauksia vähennettiin. Tässä vaiheessa alkuperäissuunnitteluvaiheessa mukaan tulleille luvatut kuvausajankohdat olivat jo useita kuukausia myöhässä, ja lopulta myös roolitusta jouduttiin harventamaan aikatauluongelmien vuoksi. Tämä johti toisen tuotannon puoliskon lähes täyteen uudelleenkirjoittamiseen, missä annettiin myös tarinalle tilaa edetä fiktiivisessä maailmassaan koronakevääseen asti.

Helmikuussa 2021 sarjasta oli kuvattu noin kolme neljäsosaa, ja sarjan tekeminen jatkui vielä kevään läpi. Sarja valmistui viimein toukokuun 2021 viimeisinä päivinä. Sarjan päättävää, neljä jaksoa sisältävää toista kautta alettiin kuvata loppusyksystä 2021, mutta tuotanto päädyttiin keskeyttämään resursointiongelmien vuoksi.

RECin kaikki jaksot